Gerd Elise Lundsten

Hälsa/Träning Allergi/Överkänslighet Hjärta Foto Musik Tankar/Funderingar Relationer

20/4-2017! ADRIA Action 361 LH- Husvagn......

Publicerad 2017-04-21 04:34:00 i Allmänt

 
 
 
20/4-2017! ADRIA Action 361 LH- Husvagn......
 
Vi köpte en liten begagnad 2008 Adria Action 361 LH o det blev ett omedelbart o ofattbart lyft för mig som allergisk/överkänslig. O det blev även ett lika stort stort lyft för min make Michael.  
 
Att slippa oroa sig för om dom bokade rummen o stugorna verkligen var djur- rök- parfym-/irriterande doftfria var ofattbart skönt..... Att slippa jobbiga o kränkande diskussioner om huruvida det parfym-/irriterande doftfria VERKLIGEN är NÖDVÄNDIGT är helt underbart. Liksom att slippa oron för hur det egentligen är m det bokade allergi-överkänlighetsanpassade rummet/stugan i ett halvår till 3 kvartal före resan är sagolikt fantastiskt skönt.
 
Alldels för många ggr har det inte varit som bokat.
 
Det är skandal att jag mfl allergiska/överkänsliga inte kan lita på omgivningen o anpassningen.
 
 Att slippa fundera på hur kravet på anpassningen av restaurangmaten är också underbart befriande.
 
Det finns inte ord för det!
 
Vi köpte sedan minsta möjliga vinterförtält DOREMA 160 cm brett o 150 cm djupt.
 
O det fungerar helt perfekt.
 
Lätt att hantera o sätta upp. Vi har även köpt till vintersäkring. Vintersäkring är fö bra att ha när det regnar mycket.....
 
Så här såg det ut:
 
1:a provcampingen..... Alldeles i början på maj.... ALLA väderlekar på en o samma helg.....
 
Fler bilder från andra tillfällen.......
 
Vår pyttelilla husvagn bredvid den stora bjässen....... vi höll på att skratta ihjäl oss.......
 
2015 sålde vi vår gamla kära husvagn o satte in pengarna på vårt spec.konto o så toksparade vi. O våren 2016 köpte vi en ny vagn av samma modell m med en högre totalvikt o därmed en högre lastvikt. 
 
Jag återkommer m grejor om den nya vagnen...... 
 
NYA vagnen uppställd m vinterförtältet monterat.
 
 
Jag stod i garaget o gjorde en isärtagbar 3-sidig ram av rejäla plankor som var ca 22 cm X 4,3 cm grova o som sågades till 2 st längder på ca 150 cm o 1 st längd på ca 160 cm. Dessa skruvas ihop i 2 hörn m vinkeljärn o lämpligt långa träskruvar. 
 
Sedan så sågade jag till tunn frigolite, bössi't sä nanting, till isolering mot marken i tältet.
 
O så sågade jag till oljepressad masonite till golvbeläggning samt en 2-delad vagnskappa Som gjordes så lång att den tänkte hela hjulhuset.
 
O så sågade jag till rundstav till 3 st ca 170 cm längder som träs in i tältets stramare. För att slippa slagborra hål till tältpinnarna i den frusna hårda isen-gruset-jorden. O jag klippte till fästen rundatavarna av spikband o böjde till dom.
 
Så här blev det:
 
 
 
 
 
Miljön i förtältet blev helt suverän o tältet stod pall för en nattlig vind på 9m/s o då ska man komma ihåg att i byarna så är det mkt mkt mer.... tältduken var inte hårt spänd utan den fladdrade o vi hade slött nog struntat i stormlinor..... för vi vet av erfarenhet att dåligt fastsatta tältpinnar inte har en schans m det blodet ordentligt. Jag kollade tältet några ggr på natten. O det var inga problem.
 
Hade det kommit mkt blötsnö så hade det inte varit ngt problem iom att vi satt in vintersäkring. Vi har varit m om att mkt regnvatten fick taket att säcka..... o det mår inte tältet bra av.....
 
Vi hade sågade brädbitar i lämpliga längder under alla hjul o ben o vi hade även frigolite under gråvattentanken.
 
Angående gråvattentanken så hade vi i några klunkar Spolartvätska efter varje tömning.... det blev ca 13-17 *C som kallast ngn natt.
 
 
 
 
 
 
Noteras bör att inga plankor el brädor frös fast. Det var snarare så att det tinade runt om o var fruset under golv o brädorna under hjul o ben samt i det frigoliten under gråvattentanken.
 
O angående värmen i vagnen så hade vi kunna basta i den..... 
 
För maximal komfort på Vintercamping ska man inte ha panoramafönster. O på sommaren så blir det ruggigt varmt..... Det är ingen risk att man fryser. O gillar man att vara i samma rum så for det alldeles utmärkt att dansa tango när man förflyttar sig i den..... 
 
Återkommer!

Om

Min profilbild

Gerd Elise

Född 1957. Jag har en Atopisk Polyvalent Allergi som jag är född med. Min viktigaste dag är när jag och Michael träffades för första gången den 9/5-1990. Det var på hans jobb. Vi var ute och åt middag för första gången den 18/5-1990. Vi förlovade oss den 15/9-1991. Vi gifte oss den 3/7-1993. I övrigt får ni lära känna mig genom det jag skriver.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela