Gerd Elise Lundsten

Hälsa/Träning Allergi/Överkänslighet Hjärta Foto Musik Tankar/Funderingar Relationer

Oparfymerat exponeras dåligt på apoteken!

Publicerad 2012-11-24 08:37:11 i RIS- Huvudlöst bemötande!

Jag varpå Apoteket på NUS i början av veckan o såg då en stor exponering av EUCERIN pH5 Duscholja med parfym.

För att få tag på duscholjan utan parfym var jag tvungen att gå till hyllan där det fanns några få flaskor kvar.

Detta är under all kritik.

Det är överhuvudtaget dåligt med tillgängligheten på apoteken när det gäller djur- rök-/damm- parfym-/rritansfritt!

Det är skandal.

Det är ett veritabelt minfält att fara in på Apoteken o hämta ut recept o köpa produkter utan parfym som dessutom mkt ofta finns i för liten mängd.

Det är skandal!

Trots det faktum att all personal inom hälso- sjukvård o omsorg ska tillhandahålla säker anpassad hälso- o sjukvård o omsorg till vård- o omsorgstagare med astma- o allergi. O iom detta ska köpa produkter utan parfym o detta i stor mängd. Men inte gör det pga den dåliga förekomsten av produkter utan parfym.

Detta är skandal!

På Apoteken om någonstans produkter utan parfym exponeras tydligt o i stor mängd på bekostnad av det parfymerade.

Ngt annat är skandal!

Parfymerade produkter ska inte alls förekomma på Apoteken.
Till Apoteken om någonstans ska vi med allergi/överkänslighet kunna fara utan risk för hälsan.

Ngt annat är skandal!

Det ska inte vara så att uttag av läkemedel tvingas avbrytas pga reaktion o flykt ut på trotoaren/gatan där kunden med reaktion sedan tvingas stå utanför o skrika in sekretessbelagda uppgifter till personalen.... Som det berättats på Astma- Allergiförbundets FB-sida.

Det är skandal hur vi med allergi-/överkänslighet behandlas på Apoteken.

Fram med produkterna utan parfym!
O i stor mängd!

Ngt annat är skandal!

Det är även skandal att schampo balsam o stylingprodukter utan parfym tillverkas o tillhandahålls i produkter som förväntas passa alla hårtyper. Vilket inte är praktiskt möjligt.

Det ska tillverkas o tillhandahållas schampo balsam inpackning o stylingprodukter utan parfym av god kvalitet för respektive hårkvalliteter.

Mao ska det tillhandahållas produkter utan parfym för respektive torrt, torrt/normalt, normalt, normalt/fett samt fett hår.

Ngt annat är ren skandal!

Mao ska det tillhandahållas produkter utan parfym för respektive permanentat hår, färgat hår av olika hårtyper samt för syntetiska extensions,

Ngt annat är ren skandal!

O alla problem med att hitta produkterna utan parfym o reflexmässigt köpa dom försvinner iom att produkter med parfym inte förekommer på Apoteken.

Är man orolig över att lukta unket, svett, kiss o bajs så är det bara att tvätta alla kläder i minst 60 grader. Då slipper man även lössen.

Ngt annat är skandal!
Ngt annat är skandal.

O på den övriga marknaden ska produkter utan parfym samlas ihop till en enda lätt tillgänglig o väl synlig exponering på ett skepp så att reflexmässiga köp underlättas.

Personal inom hälso- o sjukvård o omsorg ska inte kunna skylla på stress när dom inte köpt produkter utan parfym under lunchen el efter jobbet före maten.

Ngt annat är en ren skandal!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gerd Elise

Född 1957. Jag har en Atopisk Polyvalent Allergi som jag är född med. Min viktigaste dag är när jag och Michael träffades för första gången den 9/5-1990. Det var på hans jobb. Vi var ute och åt middag för första gången den 18/5-1990. Vi förlovade oss den 15/9-1991. Vi gifte oss den 3/7-1993. I övrigt får ni lära känna mig genom det jag skriver.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela