NEDANSTÅENDE BILD:
Jag har oftast stått på knä i ställning nr 4 över en hink på golvet vid sängen och hostat upp slem , i princip kräkts upp det,
Min mamma föddes 1921 och pappa föddes 1918 o dom hade som inte mkt att behandla med.
Varmvattenflska i yllesocka.
Vattenånga under badhandduk.
Mkt värma kläder och täcken o filtar.
O det har jag också behandlats med.
Värmen gör att slemmet blir lösare o rinner ut lättare.
Värmen gör också att musklerna i luftvägarna gör mindre ont.
Jag har i alla tider varit rörlig när jag sover o därmed legat o snurrat o haftöverkroppen på olika sätt.
Väldigt snarlikt lägena på bilderna.
En anledning till att jag snurrar o ligger i olik lägen är att det ganska fort kloggar igen i luftrören när slemmet rinner på sin väg ut. O detta är obehagligt om amn ligger för länge i samma läge.
När det gäller mat o vätska så är mat mkt ofta jobbigt att äta´när lungorna är igenkloggade m slem och man desutom har feber. Det är viktigt att man får i sig näringsämnen o
Fil och flinger är lättätet o tar mkt lite energi o syre.
Min make Michael gillar fil o nyponsoppa m skorpor. Och han dricker gärna CocaCola.
Jag för min del lever på välling gjord på:
Grynblandning, Mjölk, Smör, Salt, Socker. Och så dricker jag sockervatten. Det kan ta en timme att skeda i mig en rejäl tallrik välling....
O det går bra att äta vilken tid som helst på dygnet.....
Jag vet. Bla pga att jag varit inlagd 4 v pga lungembolier. Det tog 2,5 v innan kroppen tog emot en för mig hel vanlig middagstallrik.... Jag fick "paltkoma" efteråt o somnade......
Det är viktigt att man får i sig så mkt proteiner mineraler vitaminer o kolhydrter som möjligt. Det kan vara svårt när man har tex eliminationskost som gluten o/el mjölksocker/-proteiner osv att få maten tilläckligt näringstätt. I synnerhet om det är flytande....
Purreé och hackad mat går också bra.... O det msåte vara mkt sås som gör det lättre att svälja.....