Gerd Elise Lundsten

Hälsa/Träning Allergi/Överkänslighet Hjärta Foto Musik Tankar/Funderingar Relationer

Utbränning o Utmattningstillstånd!

Publicerad 2012-09-13 08:37:51 i Utbränning o Utmattningstillstånd!

Jag brände ut mig och hamnade sedan i ett utmattningstillstånd pga jag konsekvent sade NEJ till icke allergi- och överkänslighetsanpassad arbetsmiljöin inom Umeå Kommun. Mao precis tvärt om mot för dom flesta som bränner ut sig och hamnar i utmattningstillstånd. Dom flesta som bränner ut sig kan inte säga nej. Jag sade nej. Jag är tvingad att säga nej vare sig jag vill el inte pga min omfattande Allergi o Överkänslighet o dess krav..
.
Detta har ställt till det för mig i kontakten med Umeå Kommun o dess Rehab.konsulter (en lång radda). Det slog slint i huvudet på dom. Dom begrep ingenting. Dom kunde ingenting när det gällde gällde Allergin och Överkänsligheten o dess behandling, famakologisk och icke farmakologisk. Dom  var inte villiga att ta in information om min allergi o överkänslighet o dess behandling. Hade jag kommit i rullstol hade dom haft hela bibban på bordet innan jag överhuvudtaget hade sagt ngt. Jag var tungen att bli arg o mer el mindre slå dom i huvudet o i princip tvinga dom att ta fram den inskickade informationen om min A/Ö. O jag fick ändå inte ngt intresse el  respekt från dom. Tvärtom. Föraktet var ofta mkt tydligt.
 
Dom fattade inte att jag var o är tvingad att säga nej till sådant som inte är allergi- o överkänslighetsanpassat. Det slog slint i huvudet på dom.
 
O alla psykologiska psykiatriska psykosociala utredningsformulär som jag tvingades att fylla i gång på gång var INTE UTFORMADE efter dom krav som allergi o överkänslighet ställer på mig o omgivningen. Det som är rätt och riktigt för mig som omfattande allergisk o överkänslig är helt fel och tyder på ngn form av sjukdom bokstavskombiantion. Vilket gjorde att Läkaren till slut TVINGADE in mig i en diagnos som INTE stämde överens med mig som person. Läkaren sade också i en handviftad i förbifarten uttalad bisats att han specialist i -psykatri o medicin-. VIlket jag har mkt svårt att tro iom hans totala brist på kunskaper o intresse för min Atopiska Polyvalenta Allergi samt Överkänslighet och den omfattande icke farmakologiska o farmakologiska behandlingen. Det var mig det var fel på. Inte omgivningen. Dom som inte klarar av att allergianpassa sig själva o den omgivande miljö.
 
Jag rår inte för att jag har en Atopisk Polyvalent Allergi samt Överkänslighet som ställer stora kvar på mig  min omgivning. Jag skulle helst slippa. Det skulle underlätta ALLT. Arbete fritid vänner.
 
Det jag nu gör o hela tiden har gjort, är egenstyrd Arbetsterapi o Sjukgymnastik. Allt jag gör är antingen Arbetsterapi el Sjukgymnastik el båda delarna. Jag har ju som sagt inte ngt problem i grunden med att säga nej. Detta är både en fördel o en nackdel. Fördel för min A/Ö som då får vara i lugnt skede. O nackdel för min chans att arbeta och få en inkomst i allt som innebär personkontakt el tal i tfn. Mao i princip allt påverkas av min omfattande A/Ö. Allt måste anpassas o moment måste uteslutas o jag måste skyddas.
 
Jag har inget val.
Allt annat leder till mer el mindre påtvingat självmord. Långsamt el snabbt. O det kanske Umeå Kommun med personal vill....  Då slipper dom ju även omvårdnadsansvaret.... Mkt praktiskt lättsamt o tankebefriat.
 
Jag är inte perfekt själv o kan göra fel.
MEN! När jag får förklarat för mig att jag gjort fel så brukar jag klara av att förstå det och göra rätt. O jag brukar vara mkt noga med andra personers allergi funktionshinder  osv för att dom ska känna sig trygga och välkomna. O jag brukar vara noga med arbetsmiljön också när det gäller andra personer.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gerd Elise

Född 1957. Jag har en Atopisk Polyvalent Allergi som jag är född med. Min viktigaste dag är när jag och Michael träffades för första gången den 9/5-1990. Det var på hans jobb. Vi var ute och åt middag för första gången den 18/5-1990. Vi förlovade oss den 15/9-1991. Vi gifte oss den 3/7-1993. I övrigt får ni lära känna mig genom det jag skriver.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela