Gerd Elise Lundsten

Hälsa/Träning Allergi/Överkänslighet Hjärta Foto Musik Tankar/Funderingar Relationer

21/2-2013! Min matallergi.

Publicerad 2013-02-21 17:38:13 i Allergi/Överkänslighet- Behandling!

21/2-2013! Min matallergi.

Jag har en Atopisk Polyvalent Allergi mot en hel massa saker bla matvaror.

När jag är förkyld el har astma efteråt så retar tom particklarnas landning på luftrörens dom svullna slemmhinnorna. Då retar blotta doften från mat som jag tål att andas in och äta i vanliga fall. Detta skall inte blandas ihop med allergi/överkänslighet.

Det finns berörings- och kemiska känselkroppar ända ut i arteriolerna.

Dessa kommer i kläm när slemhinan är inflammerad presis som i ett sår eller blåmärke. Precis som det gör ont när man rör i ett sår el ett blåmärke så gör det ont när particklar landar på slemmhinnan. Kraften i smärtan beror på hur djupt in i luftrörets vävnad som infektionen/inflammationen sträcker sig. Ju mer den går in i slemhinnan och i musklerna desto mera ont gör det. Eftersom detta då också egagerar dom känselkroppar som finns i luftrörens muskler. Dessa muskler ska inte blandas ihop med dom muskler som går från luftrör till lungsäcken och revbenen.

Om man inte slutar att slå på blåmärket blir det sår. Om man inte slutar att klia i ett sår så blir det sår.

Precis så är det även i luftvägarna. Det är därför det gör ont att andas hosta prata. Luftsrömmen sliter på den svullna slemmhinnan precis som vinden i Grand Canyon. Beroende på hur djupt infektionen/inflammationen nått ner i luftrören så bestämms det var det gör ont och hur lungorna uppträder.

Central astma som låter klart och tydligt känns också centralt under bröstbenet. Hostattacker upphakningar wronki osv kommer tidigt i PEF-utblåset och som även triggas av prat skratt ilska fysisk aktivitet vad det än vara må. Kom ihoåg att vanlig slät-RTG inte visar tillstånd lindrigare än omfattande lungeingflammation.

Perifer astma/alveolit ger upphakningar lågmälda till tysta wronki o diffus smärta på slutet av PEF-utblåset. Som huvudsymtom har man ofta en diffus andfåddhet och brist på uthållighet acceleration och spurt. Detta tillstånd diagnsotiserar genom symtomen i slutet av in- ocvh utandning och fa genom Cor/Pulm Arbets-EKG eller genom Idrottsfys.test.

Parfym når ända in till alveolerna liksom aeroba mögelsporer -partiklar som ger sk fliseldarsjuka.

Jag ska inte äta maträtter gjorda på följande matvaror:

Fich, Fisk

Egg, Ägg

Liver, Lever

Seafood, Skaldjur

Legumes, Baljväxter Soybeens, soya, Sojönor, soja

Blue cheese/moldchese, Ädelost/mögelost

Mushrooms, Svamp

Saffron, Saffran

Nutts, Nötter

Olives, Oliver

Rosehips, Nypon.

Stonefrutes, Stenfrukter.

Raw:

Tomatoes, Tomater

Oranges, Apelsiner

Apples, Äpplen

OK:

2-Egg Spongecake, 2-Äggs Sockerkaka.

Almonds, Mandel.

Pears, Päron

Bananas, Bananer

Root vegetables, Rotsaker

Onion, Lök

Garlic, Vitlök

Spices- Not mixtures preferably. Kryddor- Ej blandingar helst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gerd Elise

Född 1957. Jag har en Atopisk Polyvalent Allergi som jag är född med. Min viktigaste dag är när jag och Michael träffades för första gången den 9/5-1990. Det var på hans jobb. Vi var ute och åt middag för första gången den 18/5-1990. Vi förlovade oss den 15/9-1991. Vi gifte oss den 3/7-1993. I övrigt får ni lära känna mig genom det jag skriver.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela