Gerd Elise Lundsten

Hälsa/Träning Allergi/Överkänslighet Hjärta Foto Musik Tankar/Funderingar Relationer

22/3-2014! UMO! Sex! Hälsa! Relationer! Flicka! Tonåring! Kvinna!

Publicerad 2014-03-22 04:04:55 i Allmänt

22/3-2014! UMO! Sex! Hälsa! Relationer! Flicka! Tonåring! Kvinna!
 
Jag hittade denna utmärkta sida när jag letade uppgifter kring mängden blod vid menstruation.
Jag blev imponerad av svaret o läste under några andra rubriker o blev än mer imponerad.
 
http://m.umo.se
Om UMO

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan man hitta svar på sina frågor om sex, hälsa och relationer. Bakom UMO står alla landsting och regioner.

Innehållet på UMO

På UMO.se kan man få kunskap om kroppen, sex, alkohol och droger, självkänsla, att må dåligt och mycket annat. Man kan få svar om man undrar något eller oroar sig för något. Man kan också få nya idéer om hur man kan tänka kring sitt liv.

Till Fråga UMO kan alla mellan 13 och 25 år ställa personliga frågor om sex, hälsa och relationer. Man får svar av någon som jobbar på UMO eller på en ungdomsmottagning. När man ställer en fråga till Fråga UMO är man anonym. På Fråga UMO kan man också läsa svar på många vanliga frågor.

Om man vill komma i kontakt med en ungdomsmottagning, kan man söka i UMO:s lista med adresser och telefonnummer till alla ungdomsmottagningar i landet.

Andra saker som finns på UMO:  

  • råd om hur man kan söka stöd och hjälp
  • filmer, bildspel och olika tester som man kan göra
  • sidan Egna berättelser, dit man kan skriva och berätta om sitt liv. Där kan man också läsa andras berättelser
  • intervjuer med unga om olika ämnen, bland annat om att ha hiv, att bli förälder och att hitta kärleken på nätet
  • tips på böcker och filmer som handlar om UMO:s ämnen.

UMO - en sajt för alla

På UMO.se finns olika sorters material, som texter, filmer och bildspel. Man kan också lyssna på sidan och välja olika textstorlek. En viktig tanke med UMO är att det ska vara lätt att hitta på sajten. Texterna ska vara lättlästa. Det ska inte finnas för långa meningar eller krångliga ord.

UMO har som mål att alla ska känna att UMO är en sida för dem, oavsett vem man är, vilken bakgrund man har eller i vilken del av landet man bor. 

» Vill du kontakta en ungdomsmottagning hittar du nummer och adresser här.

» Vill du kontakta någon på webbplatsen UMO.se hittar du mejladresser här.

 

UMO vill ge kunskap och möjlighet till reflektion för att unga ska kunna påverka sin situation - hemma, i relationer, i skolan eller på jobbet. Genom att känna till sina rättigheter och skyldigheter ökar möjligheten att själv bestämma hur man vill ha det. UMO har som mål att alla ska kunna känna att det är en sida för dem, oavsett vem man är. Rådande normer ifrågasätts och problematiseras.

Så drivs UMO

UMO drivs av Stockholms läns landsting på uppdrag av alla Sveriges landsting och regioner. Verksamheten drivs utan kommersiella intressen och därför finns ingen reklam eller sponsring på UMO.

UMO samarbetar med andra

UMO samarbetar med ungdomsmottagningar, elevhälsan och organisationer som RFSU, RFSL ungdom, BRIS och många andra. UMO samarbetar också med unga personer som läser texter och hjälper till med förslag och synpunkter.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gerd Elise

Född 1957. Jag har en Atopisk Polyvalent Allergi som jag är född med. Min viktigaste dag är när jag och Michael träffades för första gången den 9/5-1990. Det var på hans jobb. Vi var ute och åt middag för första gången den 18/5-1990. Vi förlovade oss den 15/9-1991. Vi gifte oss den 3/7-1993. I övrigt får ni lära känna mig genom det jag skriver.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela